NORDICFLYTYER

Nordic Fly Tyer är ett litet företag

med bas i Finland som ägs av 

Anton Malinen Lind. Vår passion är

flugbindning. Genom vår nätbutik

säljer vi både klassiska och moderna

flugor till flugfiskare i de nordiska

länderna. Läs mer
 

INFORMATION

Kontakta oss

Leveransvillkor

Personuppgiftspolicy

Betalningssätt

Cookies

 

BETALNINGSSÄTT

 

+ 358  (0) 46 594 7991

Niilontie  4, Mustasaari, Finland | anton@nordicflytyer.com

© Nordic Fly Tyer 2019

 

Närproducerat

Vi är mycket stolta att i samarbete med utvalda leverantörer av flugbindningsmaterial kunna presentera ett urval av fiskeflugor bundna i Finland. Många av våra konkurrenter köper flugor från t.ex. Thailand och Afrika för att sedan sälja dem i webbutiker till mycket låga priser. Många av dessa flugbindare får inte ordentligt betalt och använder billiga flugbindningsmaterial vars härkomst inte går att verifiera. Dessutom måste flugorna fraktas väldigt långt innan dem når din postlåda. När du köper fiskeflugor hos Nordic Fly Tyer bidrar du däremot till att uppmuntra och möjliggöra finländsk produktion. Vi samarbetar i så hög usträckning som möjligt med lokala  leverantörer av flugbindningsmaterial och kan därför också erbjuda ett grönare val. 

Natur & miljö

Grundtanken är mycket enkel: vi på Nordic Fly Tyer älskar flugfiske och att vistas i naturen. För oss är det därför självklart att vi värnar om naturen och miljön. 
 

Nordic Fly Tyer är och ska vara ett ansvarstagande företag som är engagerat i miljöfrågor och vi ska alltid i vårt dagliga arbete värdera miljöpåverkan. Vårt främsta vapen i kampen om en bättre miljö är att vi bara säljer flugor som vi själva bundit. På så sätt kan vi säkerställa oss om att våra leverantörer av flugbindningsmaterial håller våra höga standard vad gäller kvalitet och miljöansvar. 

 

Vi för en ständig dialog med våra leverantörer om att aktuella lagar och förordningar som finns lagstiftade gällande miljö, arbetsmiljö och djurens rättigheter följs och att tillverkningsprocessen löpande kontrolleras.

I största möjliga mån strävar vi efter att återvinna dekorationsmaterial, emballage, förpackningar, kartonger, papper, plast och batterier i våra butiker och på våra kontor. Likaså strävar vi efter att minska energiförbrukningen och använda oss av förnyelsebara energikällor. 

Djurrätt

Vi bryr oss om djuren. För oss är det viktigt att våra leverantörer hanterar djuren på ett ansvarsfullt och etiskt sätt. För att kunna säkerställa detta har vi haft diskussioner och begärt in garantier från våra leverantörer i dessa frågor.